Het is een heerlijke zonnige dag en je wilt buiten genieten in je tuin. De zon is toch wel heel fel en daarom wil je zonwering op je terras. Want zo geniet je op ieder moment van een comfortabel plekje in de schaduw. Je komt allerlei opties tegen, waaronder de keuze tussen zonwering voor buiten, elektrisch of handmatig. Wat zijn de voordelen van elektrische zonwering ten opzichte van handmatige zonwering? Je leest het in dit artikel.

Gumax® automatische zonwering mat zwart

Waarom zonwering op je terras?

Waarom zou je überhaupt kiezen voor zonwering op je terras? Het zorgt ervoor dat je altijd een plekje in de schaduw hebt. Hoeveel schaduw dat is, is afhankelijk van de grootte, het materiaal en het type zonwering. Daarover lees je meer in het artikel ‘Terrasoverkapping met zonwering: de mogelijkheden’. Naast het creëren van een schaduwplekje, heeft zonwering nog meer voordelen, waaronder:

●    Bescherming tegen UV-straling
●    Temperatuurregeling
●    Verbeterde privacy
●    Verlenging van de gebruiksduur van het terras
●    Energie-efficiëntie doordat de warmte buiten blijft
●    Bescherming van planten
●    Esthetische waarde

Handmatig of elektrisch oprolbaar schaduwdoek voor je terras

Als je op zoek gaat naar terras zonwering voor buiten, heb je heel veel keuzemogelijkheden. We hebben deze voor je op een rij gezet in het artikel over de verschillende typen zonwering voor buiten. Een kenmerk waarop ze te onderscheiden zijn, is de mogelijkheid voor het handmatig of elektrisch bedienen van het zonweringdoek. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een elektrisch oprolbaar schaduwdoek voor je terras? We hebben ze op een rij gezet:

●    Sneller een comfortabele plek: gaat de zon schijnen of verplaatst de zon zich? Dan heb je sneller een comfortabele plek onder je overkapping, zonder complete verduistering.  
●    Gemakkelijk in gebruik: je bedient het zonweringsdoek heel eenvoudig met één druk op de knop.
●    Lange levensduur: het bedienen van elektrische zonwering is zorgvuldiger en minder hardhandig dan handmatige bediening, wat de levensduur verlengt.
●    Zorgt voor extra comfort: er is geen fysieke inspanning nodig voor het uit- of inrollen van de zonwering.

Gumax® automatische zonwering: elektrische zonwering met afstandsbediening

Er is een hele goede oplossing voor zonwering op het terras buiten inclusief elektrische bediening: Gumax® automatische zonwering onder een terrasoverkapping. Je bedient dit elektrische oprolbare schaduwdoek met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Je bestuurt de elektrische motoren van de zonweringsstroken zowel gezamenlijk als individueel en zet ze op iedere gewenste positie stil. Zo bepaal je zelf waar je wel of geen schaduw wilt onder de overkapping.

Automatische zonwering onder een anthraciet overkapping

Deze elektrische zonwering bedien je dus heel makkelijk, maar heeft nog meer voordelen. Het unieke zonweringsdoek reflecteert 73% van het zichtbare licht en maar liefst 89% van de warmtestraling. Het is zeer onderhoudsvriendelijk en komt niet in direct contact met wind en regen van bovenaf. Je ontvangt bovendien een zeer gebruiksvriendelijk bouwpakket met een stap-voor-stap handleiding, waarmee je het eenvoudig zelf monteert.