Wanneer je een terrasoverkapping hebt, wil je zo lang mogelijk genieten in je eigen buitenruimte. Wat doe je als het gaat tochten of afkoelt? Ga je dan naar binnen? Gelukkig is daar een goede oplossing voor. Met behulp van glazen schuifwanden geniet je bij kouder weer van een comfortabele temperatuur onder je overkapping. Wil je de kou echt buiten houden en de tocht onder je overkapping zoveel mogelijk minimaliseren? Vul de glazen schuifwanden dan aan met tochtstrips. In dit artikel vertellen we meer over deze functionele uitbreiding.

Antraciet tochtstrips met haar op glazen schuifwand

Wat zijn tochtstrips voor een glazen schuifwand?

Tochtstrips zijn lange strips van aluminium met haren die je eenvoudig één zijkant van de glazen schuifwand monteert voor het tegengaan van tocht onder de overkapping. Wanneer je aan de andere kant van de glazen schuifwand sierstrips plaatst, zorg je voor een mooi geheel.  

Wat zijn de voordelen van deze tochtstrips?

Het plaatsen van tochtstrips op de glazen schuifwanden heeft meerdere voordelen:

  • Je bespaart op je energiekosten: de borstelstrips zorgen voor een betere isolatie tijdens de koudere maanden. Ze helpen bij het verminderen van warmteverlies, waardoor je
  • Je hebt geen tocht: dankzij de borstelstrips heb je geen last van koude wind onder de overkapping. Dit zorgt ervoor dat je langer comfortabel kunt genieten onder je overkapping.
  • De insecten blijven weg onder de overkapping: muggen, vliegen en andere insecten komen minder snel onder de overkapping. Lees hier meer over in het artikel over het weren van vliegen onder de overkapping.
  • Ze zorgen voor een mooie afwerking van de glazen schuifwanden: de tochtstips hebben een stijlvolle uitstraling en sluiten qua kleur aan op de kleur van de overkapping.

 

Eenvoudig tochtstrips aan je glazen schuifwand monteren

De tochtstrips aan je glazen schuifwand monteren is heel makkelijk. Doorloop de volgende 3 stappen:

Mat witte tochtstrip met haar

Tochtstrip mat wit met haar

Mat wit (RAL 9016)

Mat antraciete tochtstrip met haar

Tochtstrip mat antraciet met haar

Mat antraciet (RAL 7016)

De tochtstrips maak je zelf op maat voor de hoogte van je terrasoverkapping.

Eenvoudig tochtstrips aan je glazen schuifwand monteren

De tochtstrips aan je glazen schuifwand monteren is heel makkelijk. Doorloop de volgende 3 stappen:

  1. Zaag de strips net iets korter dan de exacte maat
  2. Plaats de tochtstrip aan één zijkant van de glazen schuifwand
  3. Klop de tochtstrip op zijn plaats met een rubberen hamer

Je glazen schuifdeur verder afwerken

De tochtstrips zorgen voor een mooie afwerking van de glazen schuifwand. Naast deze tochtstrips voor de schuifdeur zijn er nog meer accessoires beschikbaar:

  • Sierstrips: plaats deze aan de andere kant van de glazen schuifdeuren, zodat je een mooi omringd kader krijgt.
  • U-profielen: plaats deze tegen de muur of staander, zodat je de tocht aan die zijde minimaliseert.
  • Handgrepen: verplaats de schuifdeuren eenvoudig en minimaliseer vieze vingerafdrukken op de glazen schuifdeuren, lees hier meer over in het artikel over handgrepen voor je glazen schuifdeur.

De accessoires bestel je los of samen met de glazen schuifwanden. Stel de glazen schuifwanden samen en selecteer de gewenste accessoires.